Imatge de portada

N&Y al día / Al día

<< VOLVER

El Barcelona Clúster Nàutic i el Port de Barcelona reforcen les relacions per fomentar l’ocupació en el sector de la nàutica.

8/10/21

 Barcelona Clúster Nàutic i el Port de Barcelona

Una representació de la junta directiva del Barcelona Clúster Nàutic, encapçalada pel seu president Pepe Garcia-Aubert i el seu director general Andor Serra, es va reunir amb el nou president del Port de Barcelona, Damià Calvet.

La reunió, va tenir lloc a les instal·lacions del Port de Barcelona, va servir per acostar posicions entre les dues institucions. Per part del Clúster, en paraules del seu President, Pepe Garcia-Aubert, “ha estat una reunió excepcional i satisfactòria que ha servit al Clúster per exposar les necessitats pel sector nàutic.” A més a més, va destacar el gran coneixement del sector per part dels representants del Port i va pronosticar una “nova etapa molt positiva” entre les dues institucions.

La formació i l’ocupació són una de les tres línies d’actuació en les que treballa el Clúster. Amb tot, l’objectiu principal del Barcelona Clúster Nàutic és afavorir i impulsar el desenvolupament d’activitats econòmiques i empresarials que impulsin la competitivitat del sector i facin de Barcelona un referent internacional de l’Economia Blava.

Referent a l’ocupació, Garcia-Aubert, va fer referència a la necessitat del sector nàutic català de posar-se “a l’alçada de països del nord d’Europa i la conca mediterrània, per poder oferir un nivell òptim de serveis.” Pel President del Clúster Nàutic, “la formació és una eina fonamental per potenciar l’Economia Blava.”

El Port de Barcelona ofereix fins a 41.000 llocs de treball directes i més de 240.000 llocs de treball indirectes. En aquest sentit el ventall d’ofertes laborals és prou extens com per a què des del Clúster es vulgui impulsar una eina com el Blue Talent Hub, que aglutinarà el talent del sector.

En relació amb la formació, des del Port de Barcelona, el President Damià Calvet va  reivindicar que “cal potenciar la nàutica com a sector de gran valor econòmic, per assolir-ho calen perfils molt formats. La formació professional i les especialitzacions són fonamentals per donar serveis a les grans eslores però també a la nàutica de menys dimensió.”

Així mateix, el President del Port de Barcelona, va assegurar que “és una sort comptar amb el Barcelona Clúster Nàutic com a aliat per potenciar la cultura nàutica, i projectar el futur de Barcelona i Catalunya com a referent en l’Economia Blava”. Calvet també va afirmar que la relació entre el Port de Barcelona i el Barcelona Clúster Nàutic, “és una relació sòlida i una relació de futur.”

El Barcelona Clúster Nàutic es constitueix l’octubre del 2013 i té la vocació de convertir l’Economia Blava i l’activitat nàutica en un dels motors de l’economia de la ciutat, la seva àrea metropolitana i el país, aprofitant l’existència d’un sector on convergeixen indústria, empreses, entitats i centres de recerca amb un alt potencial per generar riquesa i valor.